keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Joronjäljelle uusi omistaja


Joroisissa sijaitsevaa Joronjälki-kiinteistöä käy melkein sääliksi. Se kun on aikaisemmin näkynyt Viitostien varrelle eikä sitä enää kunnolla erota. Sen lisäksi Joronjäljessä on tapahtunut viime aikoina kummia varsinkin Auvo Puurtisen ansiosta.

Joronjälki tunnetiin joskus aikaisemmin nimellä Joronlinna. Rautakauppiaana tunnetun sekä Aija Puurtisen veljen Auvo Puurtisen omistuksessa se on ollut 2010-luvulta lähtien jolloin hotellin edellinen omistaja ehdotti Auvolle rautakaupan tuomista hotellin yhteyteen ja siitä lähtien koko kiinteistö on ollut Auvon omistuksessa. Tosin kiinteistö on viime aikoina muuttunut toisaalta pahempaan suuntaan ja toisaalta taas huonompaan suuntaan etenkin piha-alue on kunnostamaton
ja lisäksi osa rakennuksesta on valjastettu muuhun käyttöön kun hotelli- ja myymäläkäyttöön.

Nykytilanne

Viimeksi kun Joronjälki oli mukana Kuppilat kuntoon, Jyrki Sukula-ohjelmassa hotellista paljastui huono ruokafilosofia eli Auvon tekemä pippuripihvi ei oikein miellyttänyt Jyrkiä. Lisäksi Auvolla on usein tapana lyödä asiakkaat ritariksi. Seura-lehden 4.12.2014 ilmestyneen numeron mukaan listalla olisi aikaisemmin ollut lohta. Kuitenkin lohiannoksen sai ainoastaan vaan silloin kun Auvo on käynyt hakemassa kalaa. Pippuripihvi oli vielä vuonna 2014 puoleksi syömäkelvoton. Lisäksi poronkäristys on joillekin ihmisille maistunut joillekin taas ei, esimerkiksi Jyrki piti sitä syömäkelvottomana.

Vuonna 2014 hotellia koettiin kunnostaa ja lisäksi sisustusta hieman uudistaa, esimerkiksi hääsviittiin on tullut uusia vuodetekstiilejä ja osa vanhoista tekstiileistä on mennyt huutokauppaan. Myös varastoissa lojuneita tavaroita kuten mekkoja on myyty Joronjäljen omissa huutokaupoissa.
Lisäksi vuonna 2013 järjestettiin nostalgiatanssit jossa naiselle lahjoitettiin silkkimekot.

Auvo piti joitakin tavaroita omina aarteinaan kuten miekkaansa ja pahvilaatikoita mutta osa "aarteista" hävitettiin pois vuonna 2014 Jyrki Sukulan ja hänen siivouspartionsa toimesta.

21.10.2015 näin Kuppilat kuntoon, Jyrki Sukula-ohjelman erikoisjakson jossa Jyrki kävi katsomassa onko hänen ohjelmissa mukana olleista hotelleista ja ravintoloista osa muuttunut hieman sen jälkeen kun Jyrki lähti pois. Ohjelmassa oli mukana myös Joronjälki. Ruokalista olikin Auvolla päässä sillä ruokalistaa on taidettu hieman muuttaa etenkin kun Auvo teki sisäpaistista pihviä mikä oli Jyrkistä hieman väärin. Jyrki opetti ohjelmassa Auvolle oikean tavan tehdä pippuripihviä ja lupasi vielä lähettää Auvolle keittokirjan. Saa nähdä tuleeko Auvosta hyvää kokkia ellei sitten keittiössä pitäisi olla parempi kokki koska jotkut ohjeet eivät mene välttämättä perille Auvon päähän, esimerkiksi Auvon mielestä poron hauduttamiseen riittäisi puoli tuntia vaikka yleensä se vaatii yhden tunnin.

Auvo on alkanut vuokrata rakennuksen tiloja todennäköisesti myös joidenkin artistien käyttöön, sillä yksi huone oli muuttunut kokonaan äänitysstudioksi ja toinen huone taas oli treenikämppä. Hotellissa on kuitenkin yhä edelleen rauta- ja sukellustarvikekauppoja.

Lisäksi tavaroita lojuu vieläkin niin yhdessä kuorma-autossa kuin Auvon henkilöautossa kun ennen niittä oli hotellissa missä sattuu, esimerkiksi baaritiski oli täynnä tyhjiä tölkkejä ja pulloja.

Hotellihuoneet ovat osittain siistit ja kunnostetut ja varsinkin kun siivousjäljet näkyvät vielä hotellihuoneissa, tosin ne näkee ainoastaan infrapunavalon avulla.

Tulevaisuus

Näkisin että Joronjälki-kiinteistöllä pitäisi olla uusi omistaja jolloin Auvo voisi ehkä keskittyä paremmin myymälätoimintaan. Lisäksi Joronjäljessä voisi yhtä hyvin olla kylpyläosasto sillä Auvo olisi valmis luovuttamaan hotellissa olevan uima-altaan kuntalaisten käyttöön. Siinä on vaan se riski että pystyykö kiinteistöä laajentamaan mitenkään sillä kylpylä vaatii muutakin kun vaan yhden uima-altaan, esimerkiksi se voi vaatia jopa virkistysaltaita sekä porealtaan. Mutta se näkee aikanaan.

Hotelli vaatisi ainakin paremman omistajan koska Auvosta ei taida olla yksin pyörittämään hotellia mutta ehkä osakkaana hän voisi olla ellei sitten jollekin hotelliketjulle sen voisi luovuttaa.

Tosin sanoen jonkun pitäisi vaan ostaa Joronjälki koska Joronjälki on myytävänä.

Seura-lehden jutun mukaan Varkauden musiikkiopistosta jonka Auvo osti kolme vuotta sitten tulisi tulevaisuudessa Auvon koti. Lisäksi Auvo on tehnyt runoja joista on julkaistu Sinulle-kirjassa.
Kirja on Auvo Puurtisen käsialaa ja se on painettu Grano-nimisessä painofirmassa. Jos Auvo luovuttaisi hotellin jollekin toiselle omistajalle ehkä osa Auvon runoista voisi jäädä muistoksi hotellin aulalle sekä baarille niin kun hotellin vieraskirjassa on Vesa-Matti Loirin tekemä merkintä 70-luvulta muistona hänen vierailustaan hotellissa. Siitä voisi ehkä tehdä taulun.

Lähteinä artikkelin teossa on käytetty Länsi-Savon, Seura-lehden ja Joroisten lehden lehtijuttuja. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti