keskiviikko 28. maaliskuuta 2018

Lomakoti myytävänä?

Pohjois-Karjalassa toimiva lomakoti olisi myytävänä sopimuksen mukaan vaikka sen omistaa Lomakotiyhdistys Haapalahti ry. Se toi ajatuksia sillä aikaisemmin yksi lomakoti on vaihtanut omistajaa - tai oikeastaan sen ravintola.

Mikkelissä toimii lomakoti Mäntyniemi. Sen omistajana on aina ollut lomakotiyhdistys Mäntyniemi, tosin ravintola on vaihtanut omistajaa ainakin muutaman kerran. 2000-luvulla lomakotia markkinoitiin jopa nimellä Gasthaus Mäntyniemi jolloin yrittäjänä toimi Anu Koskinen. Tällä hetkellä ravintolatoiminta taitaa pyöriä nykyään yhdistyksen voimin.

Joensuun seudulla Enossa toimii puolestaan Haapalahden lomakoti. Se oli myytävänä ainakin vuonna 2017 ja saa nähdä onko vielä myyntilistalla mutta vaikuttaisi toimivan vielä.

Nykyhetki

Haapalahden lomakodin omistaa Lomakotiyhdistys Haapalahti ry. OPKK.fi-sivuston mukaan Haapalahti olisi vapautumassa sopimuksen mukaan.

Haapalahti muodostuu päärakennuksesta jossa keittiö, majoitustiloja sekä kokous- ja toimistotilat.

Tulevaisuus

Haapalahden voisi omistaa sama yhdistys mutta jos Haapalahden toimintaa halutaan kehittää niin ehkä näkisin Haapalahden alueen olevan kiinteistöyhtiön nimissä jolloin osakkaina voisi olla pitopalveluyrittäjä sekä lomakotiyhdistys Haapalahti ry.