lauantai 16. heinäkuuta 2016

Perinteinen lomakeskus kaipaa uuden omistajan

Mäntymotelli on ollut vuodesta 2007 venäläisomistuksessa mutta toimintaa on pyöritetty vuokralaisten voimin, esimerkiksi Satu Jokihalme ja Manu Syrjänen vastasivat Mäntymotellin toiminnasta vuoteen 2014 asti jolloin Mäntymotelli jouduttiin sulkemaan sisäilmaongelmien vuoksi. Mäntymotelli on tunnettu tanssiparketeistaan.

Moni varmaan muistaa Lomaliiton. Lomaliitto omisti aikoinaan monia eri matkailukohteita joista Etelä-Savossa muutama eli Punkaharjun lomakeskus, Mäntymotelli ja Vuohimäki oli aikoinaan omistuksessa. Mäntymotellin osti vuonna 2007 M-realestates Oy Ltd.

Mäntymotellilla on ollut iso vaikutus koko Mikkelin seudun matkailuelinkeinolle. Se on ollut suosittu tanssi-, kokous- ja juhlapaikka jo 1960-luvulta saakka. Mäntymotellin ilmettä jopa muutettiin muutamia vuosia sitten kun matkailutoiminta siirtyi Mäntymotelli Lomat Oy:n vastuulle. Mäntymotelli Lomat Oy on siis yrittäjäpariskunnan omistama yritys joka
piti hotelli- ja ravintolatoimintaa Mäntymotellin tiloissa.

Nykyhetki

Kiinteistö on yhä edelleenkin tyhjillään ja venäläisomistuksessa vaikka yrittäjäpariskunta teki Mäntymotellin rakennuksista ostotarjouksen vuonna 2014.

Pieniä remonttitöitä on tehty yrittäjien toimesta mutta isompiin ongelmiin ei ole mitenkään puututtu sillä kiinteistön omistajat syyttävät sisäilmaongelmista yrittäjiä eikä omistajilla ole ollut aikomusta teettää isoja remonttitarpeita.

Omistaja ja vuokralaiset ovat olleet useita kertoja riidoissa. Neuvottelut eivät ole johtaneet mihinkään vaikka vuokralaiset ovat keränneet faktoja.

Tulevaisuus

Näkisin Mäntymotellin suomalaisomistuksessa ja ehkä joko yrittäjäpariskunnan tai kiinteistösijoitusyhtiön omistuksessa. Suomalaisomistuksessa siksi että Suomessa olisi helpompaa sopia joistakin asioista kun menisi sopimaan asioista itärajan puolelle.

Venäläisomistajien pitäisi ensin vaan ryhtyä myymään kiinteistö uusille omistajille.